Recente Vintage jaren

 

Year
Drinking
Rating
Notes
2011
Keep
10

The weather conditions throughout the whole growing season have been described as perfect.

The 2011 vintage is being lined up to be amongst the greats.

2009
Keep
8

The very hot Summer resulted in a split declaration where vineyards on higher ground and with better

drought tolerance tended to produce better although low yielding fruit. Often compared with 2003.

2008
Keep
6

A cold Winter meant lower than usual yields. Not widely declared, but Noval and the single quintas

produced good wines.

2007
Keep
10
Stunning wines from an exceptional year. General declaration. Excellent long term potential.
2003
Keep
8
These wines have traditional tannin based tones with rich fruit flavours. General declaration.
2000
Keep
10
Volumes were low in 2000 although it is now considered a classic year; the wines are rich and strong.
1997
Keep
9
Full bodied and well balanced. General declaration.
1994
Keep
10

A highlight from the 20th century. Outstanding port with exceptional ripe fruit structure and full flavour.

General declaration.

1992
Keep
8
Concentrated wines. Few declared but those that did have produced excellent examples.
1991
Keep
8
A small yield this year but of very good quality. Declared by most port houses.
1985
Drink/Keep
6

A classic Vintage Port with rich and strong wines. General declaration. Some tastings in 2014

were not quite as good as expected perhaps revealing the longevity.

1983
Drink/Keep
7

An exceptional year with wonderfully powerful wines. However the 1977 and 1985 vintages appealed

more so 1983 is a good value Port. Declared by most houses.

1982
Drink
6
A softer wine maturing well. Easy drinking port.
1980
Drink/Keep
7
Good wines but similar to 1983 is great value at auction. General declaration.
1977
Drink/Keep
9
Declared by the major houses. An excellent vintage with a long finish and complex structure.
1975
Drink
6
A smooth and light wine and very quaffable. General declaration.
1970
Drink/Keep
9

A superb port declared by the major houses. Excellent balance, structure and finish.

A very fine port drinking well.

1967
Drink
4
Minor declaration. Wines fading.
1966
Drink/Keep
10
An exceptional Vintage Port and good value in view of the quality.
1963
Drink
10
A very fine port. Declared by the major houses

2011: Deze Vintage Port zal de geschiedenis ingaan als een memorabel jaar. Een jaar om bij uitstek lang te bewaren. Kinderen geboren in 2011 kunnen op hun vijftigste levensjaar nog van deze port genieten.
Een krachtig jaar met zwoel rijk zwart fruit. Een jaar om van te snoepen. Zowel de portmakers en de wijnschrijvers zijn razend enthousiast over deze kwaliteit. Er zijn van de meeste porthuizen maar beperkte hoeveelheden gemaakt.

2007: November en februari waren bijzonder regenachtig, ook in mei en vooral in juli (boven Douro) viel meer dan het gemiddelde. Tussen mei en augustus waren de temperaturen beneden het gemiddelde, vooral in boven Douro. Niettegenstaande het wijnjaar aanzette met ziektes, zorgde een warme augustus en een droge en hete september voor evenwichtige druiven. Wijnen met een uitstekende kwaliteit, elegant met een fijne structuur en vettige tannines. 

2003: Normale neerslag in de winter en een droge lente. Tijdens het seizoen normale temperaturen met uitzondering voor einde juli en begin augustus (45º overdag en 30º s nachts). Er werd geoogst bij extreme hoge temperaturen. Volle wijnen met tannines die hen een goed potentieel verlenen om te ouderen. Uitzonderlijke kwaliteit

2000: Droge winter met 15 tot 40% minder regen. Heet in februari en mart, regen in april en mei. Een beetje regen van juni tot augustus. Trage rijping met als gevolg een latere oogst (2 weken). In september lagen de temperaturen rond de 40º. Uitstekende kwaliteitswijnen, compact en aantrekkelijk, zelfs in hun jeugd, met duidelijk fruit. 1997: Atypisch jaar. Droge winter en heet in februari. Regenachtige lente en koude meimaand. Lange hete en droge zomer. Tanninerijke wijnen, een aantal van hen van uitstekende kwaliteit..

1997 was een uitstekend jaar, met veel precisie in deze jaargang, wat garant staat voor port's die erg lang mee kunnen

1994: Een monumentaal jaar, intenser dan 1992, met grote tannine en fruitconcentraties. Volgens James Suckling van het magazine Wine Spectator, dat in 1997 de hoogste score (100 punten) toekende aan de Taylor en Da Fonseca vintages en hen de eerste plaats gaf in de top honderd beste wijnen van dat jaar, komen grote vintage ports als deze slechts enkele keren in een mensenleven voor. Excellente weersomstandigheden, oogst bij ideale condities en perfecte trossen..

1992: uitzonderlijk wijnjaar met grote tannine en fruitconcentraties.

1991: uitstekend wijnjaar, harmonieus en rijk. Hete en droge zomer met slechts lichte regenbuien begin September. Oogst bij ideale condities.

1989: Zeer hete zomer. Vroege oost onder ideale omstandigheden. Uitstekende wijnen

1987: Zeer droge winter en lente. Trage rijping, zeer hete en droge zomer. Vroege oost begin September. Hoewel geen echt vintage jaar door de lage productie hebben sommige producenten, vooral single-quinta, toch een vintage gemaakt. Fijne en fruitige wijnen.

1985: Wijnen met een zeer fijn aroma, uitzonderlijke kwaliteit. Een klassiek wijnjaar met intense aroma s en een stevige structuur met fruit en tannine. Bijna alle producenten declareerden een vintage. Uitstekend weer. Een koude start in de winter maar warm in februari en mart. Een beetje regen in de lente en normale temperaturen tot de zomer. Een hete maand juni, gevolgd door een normale zomer. Oogst in perfecte omstandigheden.

1983: Droge winter en regen in de lente. Slechte bloei in de meeste wijngaarden. Abnormaal koud jaar, inclusief augustus. Hete maand September. Late en perfecte oogst. Enkele uitzonderlijke vintages. Sommige producenten maakten geen vintage omdat zij kozen voor het vorige jaar, hoewel 1983 door verschillende oenologen als één van de beste jaren wordt beschouwd. Rijk in tannine, zeer aromatisch met sterk verouderingspotentieel.

1982: Een zeer droog jaar. Koude winter, goede bloei en een hete zomer. Eén van de vroegste oogsten ooit. Zwakke productie maar goede kwaliteit. Delicate en elegante wijnen met een grote concentratie. Veel producenten declareerden dit jaar.

1980: Droge winter. Zwakke bloei door regen en koud weer, maar de zomer was warm en droog met enkel regen eind September, net voor de oogst. Uitzonderlijke kwaliteit maar een lage kwantiteit. Diep paarse en fruitige wijnen. Bijna alle producenten declareerden dit jaar.

1978: Na een lente met zeer slecht weer, een lange hete zomer dus gunstig voor goede wijnen. Tien Single Quinta Vintage wijnen werden gedeclareerd waaronder de eerste Vintage producent (Quinta do Infantado), gebotteld in Douro.

1977: Een klassiek wijnjaar. Diep paarse en fruitige wijnen, rijk aan tannine, met een goed verouderingspotentieel. Bijna alle producenten declareerden dit jaar. Koud en regenachtig de eerste maanden, late bloei en trage rijping. Gematigde zomer meer zeer heet in september.

1975: Eerste Vintage, uitgeroepen na de revolutie van april

1974. Eerste vintage ook die, volgens een wettelijke resolutie, volledig in Portugal werd gebotteld Na een regenachtige winter, een heet en droog jaar, vooral in de zomer. Wat regen begin september net voor de oogst. Late oogst, begin oktober. Schaarse productie. Bijna alle producenten declareerden dit jaar, hoewel slechts weinig wijnen uitzonderlijk bleken te zijn, minder houdbaar dan werd verwacht.

1970: Een uitzonderlijk jaar met veel fruit en evenwichtige tannines die een grote houdbaarheid verzekerden. Bijna alle producenten declareerden dit jaar. Veel regen in januari en februari, gevolg door een droge en koude maand maart. Door heet weer in april werd de bloei bevorderd. Regen in augustus en begin September maar de oogst verliep in droge omstandigheden met temperaturen tot 45 C in bepaalde gebieden. Zeer rijpe wijnen.

 

 

 

 

 

 

 

Product vergelijk (0)
Sorteren op:
Aantal weergegeven:
Quinta do Vesuvio Vintage Port Collector's Case
  QUINTA DO VESUVIO : VINTAGE PORT  Douro - Port - Red ...both in..
€1.995,00
Excl. BTW: €1.648,76
Producten 1 t/m 1 van 1 (1 pagina's)